Wielergala 2019 in Maaspoort

15 oktober 2019

Het jaarlijkse Wielergala met als hoogtepunt de Renner/Renster van het Jaar verkiezing vindt ook dit jaar plaats in de gemeente ’s-Hertogenbosch. De uitreiking wordt gehouden op 20 november in Maaspoort Sport & Events.

‘De Nederlandse renners en rensters kunnen terugkijken op een fantastisch wielerjaar 2019’, vertelt Joop Atsma, voorzitter van Club48 ‘Wij zijn daarom blij dat we het Wielergala opnieuw in ‘s-Hertogenbosch mogen organiseren. De Maaspoort is van oudsher een sporttempel. Het Wielergala past daarom uitstekend op deze locatie.’

Tijdens het Wielergala worden de Gerrit Schulte Trofee voor de Renner van het Jaar bij de mannen, de Keetie van Oosten - Hage Trofee voor de Renster van het Jaar bij de vrouwen, de Gerrie Knetemann Trofee voor de Renner van de Toekomst (m/v) en de Peter Post Carrière Prijs uitgereikt.

De genomineerden worden gekozen door een breed samengestelde selectiecommissie met vertegenwoordigers van de pers, de KNWU en leden van Club 48.

Het Wielergala wordt georganiseerd door de Stichting Organisatie Wielerevenementen onder auspiciën van Club 48, de vereniging van ex-wielertoppers. Vorig jaar gingen de trofeeën naar Tom Dumoulin, Anna van der Breggen en Harrie Lavreysen. (Foto: Peter van Rooij)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram