Lavreysen en Van Vleuten Wielrenners van het Jaar 2021

20 december 2021

Baansprinter Harrie Lavreysen en wegrenster Annemiek van Vleuten zijn gekozen tot Wielrenners van het Jaar 2021. Mick van Dijke heeft de prijs voor Talent van het Jaar in ontvangst mogen nemen.

‘Eindelijk mag ik mij ook Wielrenner van het Jaar noemen’, zei Harrie Lavreysen bij de uitreiking van de Gerrit Schulte Trofee. ‘Daar ben ik ontzettend blij mee.’ De baansprinter uit Luyksgestel won dit jaar twee Olympische titels, werd drie keer wereldkampioen en greep drie Europese titels. Hij kreeg de bijbehorende Gerrit Schulte Trofee uitgereikt in zijn woonplaats Apeldoorn.

Lavreysen is de eerste baanwielrenner sinds 1974 die is gekozen tot Wielrenner van het Jaar. Roy Schuiten werd in dat jaar wereldkampioen op de achtervolging en won daarmee de verkiezing tot Wielrenner van het Jaar.

Bij de vrouwen is Annemiek van Vleuten voor de derde maal gekozen tot Wielrenster van het jaar en zij wint daarmee de Keetie van Oosten-Hage trofee. Zij won in 2021 bij de Olympische spelen de gouden medaille op de tijdrit en een zilveren plak op de wegwedstrijd. Daarnaast wist zij in het voorjaar ook al de Ronde van Vlaanderen te winnen.

Mick van Dijke is gekozen tot Talent van het jaar en kreeg hiervoor de Gerrie Knetemann Trofee. De 21-jarige Zeeuw won dit jaar onder meer het NK Tijdrijden voor beloften en de Flanders Tomorrow Tour. Hij debuteerde aan het eind dit seizoen als prof bij de Jumbo-Visma formatie.

De verkiezingen worden georganiseerd door Club 48, de vereniging van oud profwielrenners. Gestemd wordt door de actieve en oud beroepsrenners en daarnaast kunnen ook wielersupporters hun stem uitbrengen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram