Gerrit Schulte Trofee naar Utrecht gebracht

20 november 2023

René Koppert overhandigt de Gerrit Schulte Trofee aan fietsburgemeester Belle de Gast (Foto Peter van Rooij)

Fietsstad Utrecht maakt zich op voor het eerste Nationale Wielergala dat op 27 november aanstaande voor het eerst plaatsvindt in Koninklijke Jaarbeurs. Tijdens dit jaarlijkse evenement worden de Wielersporters van het Jaar gekozen. De winnaar ontvangt de Gerrit Schulte Trofee. Na ruim 60 jaar verhuist het jaarlijkse Wielergala van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Voor de organisatie genoeg reden om de Gerrit Schulte trofee afgelopen weekend officieel over te dragen aan de fietsstad. 

Onder begeleiding van ex-profwielrenner en fietsburgemeester van Utrecht, Belle de Gast, fietsten gisterenochtend 20 wielrenners van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht: “Deze epische rit, samen met talentvolle jeugdrenners, markeert een prachtig symbolisch begin van de samenwerking tussen ‘s-Hertogenbosch en Utrecht. Het is een startpunt om de ambities van Utrecht verder uit te bouwen waarbij jeugd, opleiding, professionele sport en de maatschappelijke impact van fietsen samenkomen. Dit is een kans om aan onze langetermijnvisie en -plannen te werken."

Utrecht in handen van Gerrit Schulte trofee
De Gerrit Schulte Trofee is een van de onderscheidingen die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste Nederlandse profwielrenner. Zij is genoemd naar Gerrit Schulte. Gisterenochtend gaf Jan Schulte, de zoon van Gerrit, het startsein voor de symbolische overhandiging en gaf de trofee aan de initiatiefnemers mee. Jan Schulte: "Ik betreur dat de trofee van mijn vader uit ’s-Hertogenbosch is vertrokken. Ondanks dat zie ik voor de verdere groei van het Wielergala wel meer kansen nu het in Jaarbeurs plaatsvindt."

Eerste Nationale Wielergala in Koninklijke Jaarbeurs 
René Koppert van Club 48, de organisatie van het Wielergala: “We zijn verheugd om de trofee voor Wielrenner van het Jaar over te dragen aan Utrecht, een stad die op indrukwekkende wijze fietsen omarmt en de wielertraditie hoog in het vaandel heeft staan. We kijken uit naar een spectaculair Wielergala in Utrecht en zijn ervan overtuigd dat de stad de trofee met trots zal dragen."

Ralf van Heugten van Koninklijke Jaarbeurs: "We zijn vereerd dat ‘s-Hertogenbosch ons deze prestigieuze trofee toevertrouwt. Utrecht is een stad die leeft en ademt op twee wielen, en we zijn vastbesloten om deze traditie voort te zetten. Ik ben blij dat de Bosschenaren nauw betrokken blijven bij de organisatie, zodat we met elkaar een onvergetelijk Wielergala neer kunnen zetten."

Het Wielergala vindt plaats op 27 november in Koninklijke Jaarbeurs te Utrecht en is alleen toegankelijk op uitnodiging.  

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram